20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
09:45
23.10.2018

DESTINACIJA KOPER: Kje zajtrkovati?

Potem ko je junija letos uspešno zaživel projekt Istrski zajtrk, smo preverili, v katerih nastanitvenih in gostinskih obratih je v destinaciji Koper možno zajtrkovati.

Vsebino omogoča Mestna občina Koper
08.08.2018 ob 09:54

Zajtrk za zunanje oziroma izvenhotelske goste ponujajo vsi koprski hoteli. Tako lahko po predhodnem naročilu samopostrežni zajtrk naročite v Aquapark hotelu Žusterna in hotelu Koper, v hotelu Bio, hotelu Vodišek in Garni hotelu Pristan, prav tako je po predhodni rezervaciji možno zajtrkovati v Casino Hotel Carnevale Wellness & Spa na Škofijah. Za zajtrke v omenjenih obratih boste odšteli od 6 do 10 evrov na osebo.

Zajtrki tudi v drugih prenočiščih

Zajtrke za zunanje goste ponujajo tudi nekateri hostli in druga prenočišča, in sicer Villa Domus, Motel Port, Prenočišča Prisoje ter Dijaški in študentski dom Koper. Cene za zajtrke se tam gibljejo med 3 in 4,50 evra, prav tako je za zajtrke zaželena predhodna najava. Po predhodni rezervaciji je možno zajtrkovati tudi v nastanitvenem obratu Casa Veneziana. V koprskem hostlu Museum zajtrkov za zunanje goste sicer nimajo, si je pa možno določene jedi za zajtrk naročiti v njihovem bifeju Museum.

Obiskovalcem destinacije Koper so se prilagodile tudi nekatere restavracije in gostilne ter drugi ponudniki, ki ponujajo zajtrke za ceno od 3 do 15 evrov. Mediteranski, italijanski ali kontinentalni zajtrk si tako denimo lahko naročite v Restavraciji in vinoteki Brič – Primorka v Dekanih, v Restavraciji Tenja v Predloki vam bodo postregli z domačim istrskim zajtrkom, v koprski restavraciji Pristan nudijo kontinentalni oz. samopostrežni zajtrk, kakršen je na voljo hotelskim gostom, zajtrkovati je možno tudi v gostilni Miranda, v gostilni Trije Lovci in v restavraciji Interspar.

Na Domačiji Ražman v Gračišču zajtrk postrežejo tudi zunanjim gostom, ki se jim pridružijo v času zajtrka, v koprski Restavraciji Skipper pa lahko po predhodnem naročilu pripravijo zajtrk za večje skupine, prav tako lahko po predhodnem naročilu zajtrk naročite v Gostilni pod Slavnikom. Istrski zajtrk iz domačih produktov je na voljo tudi pri Domačiji Butul (cena 15 evrov), po predhodni najavi pa pripravijo primeren zajtrk brez laktoze, glutena oz. prilagojene zajtrke v primeru alergij in intoleranc na določeno živilo.

V barih, kavarnah in slaščičarnah rogljički in toasti

Sicer pa so zajtrki v obliki rogljičkov, toastov in drugih toplih sendvičev ter različnih napitkov na voljo domala v večini barov, kavarn in slaščičarn.

Gostje si lahko omislijo tudi t. i. Istrski zajtrk, ki združuje domače izdelke lokalnih proizvajalcev Mestne občine Koper. Za Istrski zajtrk za dve osebi, ki vključuje tudi 5 doživetij, je treba odšteti 24,90 evra, po novem pa lahko naročite tudi t. i. Koper breakfast, ki je lahkotnejši v primerjavi z Istrskim zajtrkom, in vključuje dve doživetji. Zanj boste odšteli 14,90 evra in vključuje zajtrk za dve osebi.

Če želite pridobiti še več informacij, kje zajtrkovati, se obrnite na TIC Koper (tic@koper.si ali 05-6646-403), kjer vam bodo z veseljem pomagali.

Po predhodnem naročilu je Istrski zajtrk in Koper breakfast možno prevzeti pri nastanitvenih ponudnikih v Mestni občini Koper, v Hiškah slovenske Istre v Truškah ali v koprskem TIC-u v Pretorski palači. Več o Istrskem zajtrku na: www.istrianbreakfast.si in www.istrskizajtrk.si.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno