26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
10:33
23.06.2018

BREZPLAČEN ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV: Marjetica Koper pride na dom

Po poletnem premoru se nadaljuje akcija zbiranja kosovnih odpadkov "od vrat do vrat". Vsa gospodinjstva Mestne občine Koper in Občine Ankaran, ki so vključena v sistem rednega odvoza odpadkov Marjetice Koper, bodo v teh dnevih prejela posebno dopisnico, ki jo lahko v jesenski akciji zbiranja kosovnih odpadkov izpolnijo in do 15. decembra vrnejo na Marjetico Koper.

Vsebino omogoča Marjetica Koper
11.09.2017 ob 10:45

Marjetica Koper bo občane, ki bodo poslali izpolnjene dopisnice, poklicala in se z njimi dogovorila o datumu in uri odvoza kosovnih odpadkov.

Kaj so kosovni odpadki?

Med kosovne odpadke sodijo na primer manjši gospodinjski aparati, veliki gospodinjski aparati, elektronska oprema, vzmetnice, preproge, pohištvo, vrtna oprema iz plastike ali lesa, kopalniška oprema, športna oprema, odpadna embalaža in vsi drugi podobni predmeti, ki jih ni možno oddati v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

S pravilnim ravnanjem z odpadki izkazujemo našo skrb za okolje

Z akcijo želijo motivirati občane k pravilnemu zbiranju in deponiranju kosovnih odpadkov. V nobenem primeru se namreč kosovni odpadki ne smejo znajti v zabojnikih za ločeno zbiranje odpadkov, ob ekoloških otokih ali še huje, v okolici oz. naravi. Odgovornost vsakega posameznika je, da odpadke pravilno ločuje ter odda, saj se le na takšen način omogoča njihovo pravilno recikliranje in s tem izkazuje dolgoročna skrb za okolje.

Nemarno odvrženi kosovni odpadki slabšajo kakovost bivanja v skupnosti

Kljub vsem možnostim, ki jih Marjetica Koper ponuja za brezplačno oddajo kosovnih odpadkov, se ti še vedno znajdejo ob ekoloških otokih ali na drugih javnih površinah, kar je nedopustno tako z okoljskega kot s civilizacijskega vidika. Poleg tega da nemarno odvrženi kosovni odpadki škodujejo okolju in naravi, bistveno poslabšajo kakovost bivanja v skupnosti.

Vedno je možna brezplačna oddaja kosovnih odpadkov na zbirnih centrih

Kot dodajajo v Marjetici Koper, ni razlogov za odlaganje odpadkov v naravo, ob ekoloških otokih ali na drugih površinah, saj poleg koriščenja brezplačnega odvoza od vrat do vrat, lahko občani Mestne občine Koper in Občine Ankaran kosovne odpadke tudi sami brezplačno oddajo na zbirna centra Srmin oz. Dvori pri Sv. Antonu. Zbirni center Srmin je odprt od ponedeljka do petka, od 6. do 18. ure, ob sobotah od 7. do 15. ure; zbirni center Dvori pri Sv. Antonu pa od ponedeljka do sobote, od 7. do 15. ure.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno