PREPOZNATE SVEŽE MESO? Bodite pozorni na te znake

Zdravje

Če boste šli jutri v trgovino po meso, naj vam bodo v pomoč pri prepoznavanju svežega mesa ti pokazatelji. Da boste za svojo družino izbrali najboljše, je pomembno, da si poleg branja deklaracij meso tudi ogledate.

Strokovnjaki priporočajo kupovanje lokalne hrane, a tudi v tem primeru je treba biti pozoren na kvaliteto.

Maščobe, čeprav se jih nekateri v strahu izogibajo, dajejo mesu značilen okus. Po besedah Elisabeth Roesicke iz nemškega centra za kmetijstvo, je zato notranja maščoba, ki jo prepoznamo po belih progah, podobnih žilicam, znak kakovosti mesa.

Barva je odvisna od vrste mesa. Teletina bi morala biti svetla, a ne bela. Enako velja za perutnino. Govedina mora biti rdeča do temno rdeča, z rumenim lojem, ne sme pa biti pretemna ali rjava. Sveža svinjina je rožnata. Vseh sivkastih nians bi se morali izogibati, dodaja Roesicke.

Če kupujete pakirano meso, v njem ne sme biti vode. Če meso leži v krvavi vodi, je to znak, da ni sveže.

Še en enostaven trik vam po pokazal, ali je meso sveže. Če nanj pritisnete s prstom, se mora hitri vrniti v prvotno stanje, ne da ostanejo vdolbine. Površina mesa pa mora biti sijoča.

Deli novico:

BOBO |  10 .07. 2017 ob  11: 05
Ja , bolje je umreti zdrav , kot pa na smrt bolan.
Jej travo |  10 .07. 2017 ob  08: 10
da boš umrl zdrav
peter |  10 .07. 2017 ob  07: 56
Ne razumem zakaj ne pojetste kar svoje pse?!
1 x dan dan meso na krožnik |  10 .07. 2017 ob  06: 04
najboljše meso je mrtvo meso
mesar |  09 .07. 2017 ob  22: 15
joj kaksne buce!
sveze meso je zilavo in trdo!
Ponavadi meso lezi v klavnicah in komorah cca 1 mesec dokler pride do vasega kroznika
ni pa to zdaj pravilo, eni prodajajo kmalu po zakolu samo kot sem pravil to meso ni to to...
Ce je meso valumirano in v vrecki je kri temu se rece mokro zorjenje in ni nic narobe, seveda mora bit v vakumu!
da zakljucim, dober steak, tak da se vam bodo sline cedile so "stari" kr nekaj mesecev ne dni!
Pi pi |  09 .07. 2017 ob  20: 23
Enkrat sem v mesnici kupila pečenice. Že ko sem jih pekla je smrdelo on potem ko sem jih jedla prov smrad. V teh pečenicah je bilo verjretno staro sfaširano meso. Od takrat kupujem samo od domačih kmetov.