10 SKRIVNOSTI, KI JIH VEDO LE CHEFI: Triki za božansko kuharijo

Kuhanje je lahko odlična sprostitev in veselje, v nasprotnem primeru postane dolgočasno in naporno. Teh 10 uporabnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri peki in kuhanju, vam bo olajšalo življenje za štedilnikom.

Za kristalne ledene kocke zavrite vodo, preden jo nalijete v modele in postavite v zamrzovalnik.

Preverite, ali so jajca sveža ali so stara.

Če imate radi jajca in jih pogosto kuhate, to lahko opravite tudi s pomočjo pečice. 15 minut na 160 stopinj.

Če boste limono povaljali po pultu, jo boste lažje oželi in iz nje iztisnili več tekočine.

 

Vino bo obdržalo okus in ostalo hladno, če boste v kozarec z vinom položili nekaj zamrznjenih grozdnih jagod.

 

S čajno žličko boste enostavno in hitro olupili ingver.

Česen se bo z lahkoto olupil, če ga boste položili v posodo in dobro pretresli.

Če boste dali banjico sladoleda v zamrzovalnik v polivinilasti vrečki, ga boste lažje jedli, ker ne bo trdo zamrznjen.

Položite leseno kuhalnico na vrh lonca. S tem boste preprečili, da voda med vretjem ne bo prekipela.

Ko pečete ribo na žaru, položite pod njo na rezine narezano limono. Okus bo dosti bolj poln!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija